tisdag 5 april 2011

Middagsrecept


Lax med quinoa & ångkokta grönsaker

 

1 person
519 kcal
100 g lax
1/2 dl quinoa
1 stor morot 100 g
1 medelstor paprika 150 g
150 g broccoli
40 g salldslök
lite buljong
salt & peppar
koka quinoan enligt instruktionerna på paketet. Skär paprika och morot i tunna stavar och broccolin i lagom stora buketter.
Lägg dom i en hålsil och ångkoka dom över en kastrull med vatten. Lägg på ett lock så stannar ångan bättre.
Tillsätt salladslöken efter ca 15 min och ta bort från plattan.
Sjud under tiden laxen i en kastrull där vattnet täcker fisken. Tillsätt buljong. Låt sjuda 5-6 min. Krydda rätten med salt och peppar.
Man kan även göra laxen i ugnen på ca 200 g tills den är klar

Jag hittade receptet på Shape me up

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar