fredag 13 maj 2011

Dag 4 & 5

Frukost
Ägg
Sojayoghurt
Glutenfri musli
Pumpafrön
Banan
Te
C-vitamin (är superförkyld)



Lunch
Gårdagen middag



Middag
Sallad med spenat & solrosskott
Jordnötsbiff
Röra på avokado, rödlök, blandade bönor, morot, 
sambal oelek och lite soyayoghurt

Väldigt gott!!!!!




Extra tillägg för dag 5 (fredag)
Minimorötter, banan & lite morotsjuice till lunchen
(lunchlådan på bilden delade jag upp i två luncher och den andra
blev lite liten och fick drygas ut lite)


Avslutade dagen med popcorn :P

Dag 3

Frukost
Gröt
Frasbröd med örtpastej & solrosskott
Te


Lunch
Se gårdagens middag



Middag
Glutenfri pasta
Kyckling
Broccoli
Purjolök
Oaqley grädde
Dijonsenap



tisdag 10 maj 2011

Dag 2

Efter att ha kommit i säng rätt sent i går så sov jag i nästan tio timmar, med förkylning i kroppen och trötthet sen helgen så var det skönt att sova ut. 

Under dagen har jag haft lite lätt huvudvärk vilket säkert beror på att jag inte fått något kaffe. Tänk att för ett år sedan hade jag inte alls detta kaffeberoende, och egentligen har jag inte så mycket, det kan räcka med en kopp om dagen. Men jag är duktig och dricker mycket vatten.

Dagens meny har bestått av:

Frukost
Gröt på glutenfri musli och havre med havremjölk och kanel (samma som i natt)
2 st frasbröd med ett tunt lager humus
Detox-te
Citronvatten

Mellis
Banan
Grönt te

Lunch
Samma kyckling som igår fast kall men bara med
grön sallad och humus
2 st Riskakor

Middagen står i ugnen och kommer säkert bli supergod! Kommer bild på detta senare!



Dag 1 avklarad!!

Min detoxperiod på 21 dagar har precis börjat. Jag var i affären igår och idag för att bunkra upp med "rätt sorts mat" All annan har fått åka upp högst upp i skafferiet och kylvarorna står i en påse i kylskåpet. Allt för att man inte ska "råka" ta lite ketchup till maten!


Det här kommer verkligen bli ett par intressanta och lärorika veckor. Det är kul att man måste testa nya saker och lämna sina trygga standardrecept. 
Menyn har sett ut följande:

Dag 1
Frukost
Scrambled eggs
(2 ägg, vatten & gräslök)
Riskakor med gurka
Grönt te
Citronvatten
Hälsofil 

Lunch
Kyckling stekt i olivolja & örter
Sallad
Svarta bönor
Morot
Purjolök
Sockerärtor


Middagen slarvade jag lite med för jag hade tränat och skulle möta upp en kompis som skulle hjälpa mig med en grej. Så vid kvart i nio på kvällen tryckte jag i mig morotsstavar och blomkål som jag doppade i humus. Senare vid tolv åt jag gröt gjort på glutenfri musli och en näve havregryn.

Mellanmål under dagen blev 2 bananer och 2 st frasbröd 




Och min startvikt: (inte för att man gör detta för viktens skulle utan för att man ska rena kroppen på insidan, men så har jag lagt på mig ett par extra kilo på sista tiden)
Vägde mig på morgonen när jag vaknade
hela 64 kg!!! 
(kan låta lite i mångas öron men så mycket har jag aldrig vägt tidigare, vill
och bör hålla mig en bit under 60 kg)



1 st  
1 dl  
1 st  
1 st  
90 gram  
50 gram  
1 dl  
2 tsk  
2 tsk  
2 msk  
2 dl  

Tinas supersalladTillagning

1. Skölj och skär broccolin i tunna strimlor, ta med stjälken
också. Koka upp saltat vatten. Lägg i broccoli och koka i två minuter. Häll av vattnet och skölj broccolin snabbt med kallt vatten.

2. Skölj och koka sedan quinoa
i saltat vatten under lock, det tar ca 15 minuter.

3. Skär avokadon i tärningar.
Pressa citronen över avokadon. Salta.

4. Mixa persilja, mynta och hälften av broccolin med oljan. Smaksätt med senap och soja. Blanda med quinoa.

5. Blanda resten av broccolibitarna
med krasse, avokado
och quinoaröran. Toppa
med frön.

Fisk till lunch!!

Grillade fiskspett med bönguacamole

ingredienser

4 bit(ar)  
1,5 dl  
8 st  

Guacamole
0,5 st  
2 st  
3 st  
2 msk  
1 st  
3 msk  
0,5 tsk  
2 krm  
4 dl  

Tillagning

Marinera fisken i någon timme i kylen.

Guacamole:

1. Ta bort kärnhusen ur tomaterna och tärna tomaterna fint. Dela och gröp ur avokado. Lägg dem i en skål tillsammans med limesaften och mosa med en gaffel.
2. Tillsätt vitlök, lök, bönor, koriander, tabasco och salt och peppar.

Trä upp fisken på pinnar och grilla ca 5 minuter runtom. Servera spetten med bönguacamolen.